Sağlık

Bilim İnsanları Açıkladı: İşyerinde Sinirlenenlerin Başarı Performansı Daha Yüksek!

Psikologlar tarafından yürütülen bir araştırmaya göre öfke, iş yerinde değerli bir güç ve motivasyon kaynağı olabilir. Bilim insanları, kişinin iş yerinde öfkesini kontrol edebildiği takdirde hedeflerine daha kolay ulaşabileceğini söylüyor. Araştırmanın detayları içerikte!

Kaynak:https://www.ntv.com.tr/galeri/n-life/…

Gün içinde pek çok olumsuz olayla karşılaşırız ve doğal olarak bunlara çok sinirleniriz. Özellikle iş hayatında yarım kalan işler, planlanıp bozulan planlar, başarısızlıklar bizi öfkelendirir.

Ancak iş yerinde öfkeli olmak iyi bir davranış değildir. Bir sorun olsa bile birçok insan öfkesini ya kendi içinde yaşar ya da…

Peki ya size öfkenin iş yerinde berbat bir davranış olmasına rağmen aslında faydalı olabileceğini söylesek? Doğal dozunda. Öfkeyle ilgili yeni bir bilimsel çalışma, öfkenin insanları üretken kıldığını ve hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olduğunu ortaya çıkardı.

Amerikan Psikoloji Derneği’nin yaptığı araştırmaya göre ne üzüntü ne de sevinç, kişiye öfke kadar yeterli performans sağlayamıyor. Ancak öfkenin çalışanlar için iyi bir motivasyon kaynağı olduğu düşünülmektedir.

Uzmanların öfke bulguları kadınlar için de oldukça dikkat çekici. Kadınların mizaçları nedeniyle iş hayatının zorluklarıyla baş edemedikleri, duygusallaştıkları, hatta işi bıraktıkları düşünülüyor ancak bu araştırmaya göre bu oldukça yeterli.

Sosyolog ve stratejist Nicola Kemp, “Kadınlar iş hayatında bir ipin üzerinde yürüyor gibi görünüyor. Ya çok soğuklar ya da çok duygusallar. Ama işin içine öfkelerini de katarlarsa başarılı olabilirler” diyor.

Araştırma, işyerinde öfkenin normalleştirilmesi gerektiğini ortaya koyuyor; tabii ki fazla ileri gitmeden. Kemp, “İşyerindeki statükoya duyulan öfke ve hayal kırıklığı, çalışanlara yenilik ve yaratıcılık getirebilir. Bir çalışan öfkelendiğinde ve işyerinde bir şeye meydan okumak istediğinde gücünün farkına varabilir” diyor.

Yaşam koçu Natale Trice, öfkenin vücuttan geldiğini ve harekete geçmemiz konusunda bizi uyaran bir sinyal olduğunu söylüyor:

‘Meslektaşınızın size ait bir şeyi çalması, bir toplantıya geç kalması, övülmeniz veya övülmeniz gereken bir işte terfi almanız gibi davranışlara dikkat edin. Öfke patlamaları yaşayabilirsiniz, ancak bunları somurtmak ve somurtmak için değil, içinizdeki süper gücü harekete geçirmek için kullanın.’

“Öfkenizi kendinize karşı değil, avantajınıza kullanın”

New York Üniversitesi’nden Psikolog Dr. Yamalis Diaz’ın Fox News’e yaptığı açıklamaya göre, ‘Kişinin adrenalin ve kortizol gibi uyarılma/stres hormonları devreye girerse dikkati daha hızlı olur ve odaklanması zorlaşır. Önemli olan öfkeyi doğru kullanabilmektir.

Bu araştırma hakkında ne düşünüyorsunuz? İşyerindeki sorunlar bu şekilde çözülebilir mi? Yorumlarınızı bekliyorum.

pinarhisarajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu